sk4ao.net uses cookies. By using our site you agree to our privacy policy

Idag to 7 jul, 19:00 NAC-28-CW
Idag to 7 jul, 20:00 NAC-28-SSB

Idag blev det spikat! Bertil SM4EDK och Jan SM4HFI åker ut i skogen 3 mil öster om Falun. Samling för skogsliv fredag kl 19.30 sexhundra meter från E16 längs vägen mot Långshyttan, vid informationstavlan för Pråmleden mitt emot vägen mot Engelsfors. Bertil guidar till en mosse där orrar spelat, förhoppningsvis spelar de fortfarande. Tält, sovsäck, nåt att äta, mm ordnar du själv. Efter en bit till i bil blir det en liten skogspromenad innan nattläger.

Endast Jan SM4HFI anslöt till Bertils initiativ. Efter bilfärd på vindlande skogsvägar lastades ryggsäckar för en vandring en knapp km till Bertils fina utsiktsplats ute på myren där tjälen var kvar, så det bar bra. Tälten restes på tallrisbäddar hämtade från gallringen i närheten, antenner sattes upp och efter lite kvällsvickning provade Bertil lyckan med radio innan han somnade. Jan somnade direkt efter att ha konstaterat att en kort coax saknades i packningen.

Vid 4-snåret blev det väckning av orrtuppar som kämpade, alldeles i närheten. Inget syntes då det fortfarande var mörkt. Efter det ljusnat fortsatte leken på andra sidan myren. Kanske Jans gamla ryggåstält som fladdrade i vinden skrämde dem? Bertils tält med bågar var mer stabilt och har inte skrämt dem tidigare. I kikare syntes hur leken fortsatte i träden på andra sidan myren, tupparna anföll varandra med en hona som betraktade dem från en trädtopp. Vi får nöja oss med bild som Bertil tog i påskas på samma ställe, då de inte var skrämda. Hönan satt då i ett träd i stort sett ovanför Bertils tält.

 

Radiotrafiken blev med Bertils W3DZZ och FT857. Från myren gick det förvånansvärt dåligt med mittpunkten på medhavd mast och ändpunkterna i var sin buske. På väg hem blev det stopp vid ett SMFF-område och antennens ändar hängdes upp med hushållssnöre och kastlod i några träd, vilket gav 59-rapporter.

Det blir fler expeditioner säger Bertil SM4EDK, men oftast inte annonserade på detta vis. Hör av dig till honom om du vill hänga med på en tur.

You have no rights to post comments

SiteLock

Falu Radioklubb, BOX 701,  791 29, Falun, Besöksadress: Plutonsvägen 20

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com