sk4ao.net uses cookies. By using our site you agree to our privacy policy

Idag to 7 jul, 19:00 NAC-28-CW
Idag to 7 jul, 20:00 NAC-28-SSB

Efter arrangemanget:
Några tappra vågade dyka upp, tror det blev totalt 8 på plats. De 7 hamburgarna som räddats från klubbens frys räckte inte, efter en utryckning fick alla var sin, och fyllde på med korv. Det kom en regnskur, men taket var tätt och infravärmen fungerade. Nostalgiriggen luftades på 7 MHz, men det gav brusökning på 432, så blev inte så mycket kört. Det kan bero på ett antal dåliga och glappa skarvar av antenntråden, den har varit av några gånger.

Det frysta hamburgerpaketet delades på Bertil SM4EDKs initiativ på huggkubben. Magnus SA4NSA såg sedan till att inte hamburgarna smet från grillen, utan stannade kvar och blev välgrillade.

Jan Ove SA4LSK tuggar, Lasse SM4HCM och Jan SM4HFI hör något intressant på 432. Rigg och antenn för 432 verkar ha fungerat. Trots att det kändes lite segt blev det årets bästa resultat i aktivitetstester på det bandet.Inför arrangemanget:

Uppmuntrad av den goda uppslutningen vid Källviksbacken bjuder Jan SM4HFI in till träff i sin trädgård i Samuelsdal, Nämndemansvägen 21. Grill kan tändas i en trädgård nästan oavsett utlyst brandrisk. Tak till skydd mot eventuellt regn finns, men prognosen är lite bättre än för ett par dar sen. Infravärmen är provad och fungerar, utifall någon fryser

Det råkar sitta en antenn för 432 på 23 m höjd, klar att använda och då passar det bra att det är aktivitetstest på det bandet. Även dipol för 3,5 och 7 MHz kan aktiveras om någon är hugad. En nostalgirigg finns på plats i husvagnen, en Yaesu 400 line som var ett snäpp eller två under Collins S-line i slutet av 60-talet. Känn hur en riktig VFO är att ratta. Och en riktig radio glöder i mörkret. Det finns även en modernare Drake TR7 på plats, bara 40 år gammal. För 432 är planen att använda klubbens TS-2000 + ett litet PA.

Alla som vågar komma är välkomna. Annars kanske du kör testen själv och bidrar för klubben i klubbtävlingen, helt Corona-säkert!

You have no rights to post comments

SiteLock

Falu Radioklubb, BOX 701,  791 29, Falun, Besöksadress: Plutonsvägen 20

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com