sk4ao.net uses cookies. By using our site you agree to our privacy policy

Idag to 7 jul, 19:00 NAC-28-CW
Idag to 7 jul, 20:00 NAC-28-SSB

Galleriet  uppdaterat med bilder från sommarlägret 2021

De första har redan anlänt till lägerplatsen, klubbens attiraljer kommer torsdag eftermiddag.
Som vanligt håller vi till med sommarlägret vid Sundet 5 km söder om Dådran. Du tar med eget boende och egen mat. Vi tar inget betalt för att vara med, men tackar inte nej till bidrag i burken eller swisch. Vi har med tält för att samlas i, grill som kan ha sett sina bästa dagar, kaffebryggare och klubbstation. Utanför samlingstältet har vi bord med tvål och handfat, tvätta händerna för att minska smittspridningen. Ta gärna en titt i galleriet, där finns bilder från tidigare sommarläger.

Klicka här för mer info.


Torsdag packar klubben det som ska med vid klubbstugan och åker till lägret efter lunch. Då brukar flera redan vara på plats. Sen riggas samlingstältet, rig och antenn för att köra aktivitetstesten på 28 MHz. Antenn har varierat genom åren, från enkel trådantenn till 3 el 3 band yagi på 25 m höjd.
Fredag umgås vi, sätter upp antenner och annan social verksamhet. Tider för att äta står på anslagstavlan, det är trevligt att äta tillsammans men inget tvång.
Lördag kl 11 har SSA distriktsmöte under ledning av Lars SM4IVE. Ta med stol om du vill sitta, regnar det behövs väderanpassade kläder för de som inte får plats i tälten. Sen kan det vara bakluckeloppis, och kanske andra aktiviteter. Kvällsmaten brukar vara lite festligare, och kanske det kan grillas en korv senare på kvällen.
Söndag plockar vi ihop och lämnar platsen minst lika fin som när vi kom.
Hela tiden finns möjlighet till bad i sjön, och fiske om du löst fiskekort. Markerna runt om inbjuder till bärplockning om du inte är rädd för björn eller andra djur. Det finns chans att diskutera med SSAs distriktsledare Lasse SM4IVE, han har lovat att komma även i år.
Så ta chansen att umgås med likasinnade en helg och umgås i glada vänners sällskap. Som du ser är det löst organiserat, var och en får ta eget ansvar för att knyta kontakter. Skriv gärna en rad i gästboken att du varit där.

 

För att hitta kan du titta på karta eller programmera GPS-en.

 Karta
WGS84
60°54'9.2"N 15°34'11.2"E
WGS84 DDM
60°54.153'N 15°34.186'E
WGS84 decimal (lat, lon)
60.902542, 15.569773
 
Från väster kör från väg 301 i Ingels mot Bingsjö. Sväng efter 19,5 km höger mot Dådran. Passera Dådran och kör ytterligare 5 km, Framme.
Från riksväg 50 sväng västerut i Enviken mot Dådran. Efter 15,6 km är du framme. Kommer du till byn Dådran får du köra tillbaks en halvmil.
 

You have no rights to post comments

SiteLock

Falu Radioklubb, BOX 701,  791 29, Falun, Besöksadress: Plutonsvägen 20

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com